Bestemming twee

Na het drie dagen durende feestje dat Riga heette gingen we onderweg naar de volgende bestemming. Dit deden we per bus. En wat voor een. We waren van alle gemakken voorzien. Airco, fijne stoelen, veel beenruimte, een gek computertje met films en spelletjes (waar Gerlo zich flink op uitleefde) en zelfs WiFi. Ondanks dit alles wist Koen het te presteren om de wagenziekte van zijn leven mee te maken.

De busreis voerde ons langs uitgestrekte velden en dichte naaldbossen. Geen verkeerd uitzicht dus. Zo nu en dan stonden er wat huizen langs de weg en in een paar gevallen namen die groepjes huizen de vorm aan van een stadje. Daar konden we onze ogen uitkijken naar de toch wel erg vreemde winkeltjes die men er daar op na hield.

Na een kleine vijf uur rijden doemde de lelijkheid van Vilnius op. Enorme sovjetflats begonnen de horizon te vullen. Dit beeld van Vilnius bleef vrijwel onveranderd tot we naar het hostel liepen. Toen gingen we namelijk het oude centrum in dat terecht het Rome van het noorden wordt genoemd. Vilnius heeft nog een stuk meer kerken dan Riga, en Litouwen is een erg katholiek land, wat resulteert in mooie barokarchitectuur. Na een kleine omweg belandden we bij ons hosdtel waarna we stad maar eens gingen verkennen. Na een lekker avondmaal bij "?ili kaimas", waar we de varkensoren oversloegen en een enorme vette Litouwse hap bestaande uit aardappels, vlees, deeg en paddestoelen te eten kregen. Bleek uiteindelijk nog wel best lekker te zijn, alleen op de helft zat iedereen al zo ontzettend vol dat we een paar uur hebben gedaan over het wegwerken en tot de volgende middag geen honger meer hadden. Die avond hebben we het voor de verandering maar eens even rustig aan gedaan en hebben we een paar lekkere witbiertjes gedronken op een mooi terras, waar Litouwers een gezonde obsessie voor de Olympische spelen bleken te hebben: letterlijk om de 2 meter stond een grote tv met welke sport dan ook. Gefascineerd keken we urenlang naar basketbal, zwemmen en schoonspringen.

Wordt vervolgd!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer