De eerste nachttrein, Boedapest, Sziget en meer..

Het is alweer een paar dagen geleden dat jullie van ons hebben gehoord, maar dat had zo z'n redenen. Er was de laatste paar dagen namelijk zo ontzettend veel te doen dat we domweg geen tijd hadden om achter de computer te kruipen! Vandaag zijn we aangekomen in Belgrado, de hoofdstad van Servie, maar het avontuur begon eigenlijk al in Berlijn. Dankzij geweldig planwerk van sommigen van ons hadden we alle tijd om rustig in Dresden ('Dreusden' volgens Karel) de nachttrein richting Boedapest te pakken. Na ons vergrepen te hebben aan de aldaar aanwezige grote fastfoodketen, begaven we ons naar perron 11, waar de trein al op ons stond te wachten. Onze provotnik wees ons vriendelijk doch emotieloos onze coupe.

In Budapest aangekomen zijn wij ons hostel maar gaan zoeken. we konden in dit collosale maar mooie gebouw gelijk onze tassen kwijt en we mochten zelfs een kopje koffie drinken.

Daarna was het natuurlijk tijd voor Sziget! met de tram gingen we naar een stalletje op straat waar de kaarten gekocht konden worden. vervolgens hebben we de boot (die een half uur en een kilometer lopen op zich liet wachten) genomen naar het eiland waar het allemaal te doen was. Als ik het heb over "het" heb ik het over Gogol Bordello, The National, Selah Sue en natuurlijk de grote takkenzwaaiende, krokodillengooiende, tentenvliegende feestminister Kees van Hondt.

Na een bezoek aan het badhuis hebben weweer de nachttrein genomen. Deze keer naar Belgrado waar we nu achter een veel te klein computertje deze post schrijven. Vanavond gaan we disco maar eens opzoeken want die schijnen hier op het water te drijven.

Voor een paar foto's klik je hier.

Reacties 4

Leo Janssens 16-08-2011 17:46

En hoe zag die eruit?

Yvonne Rouwhof 16-08-2011 20:51

Hey heren!
Leuk om jullie vakantie verhalen te lezen. Zorg dat de discotheken blijven drijven en ik ben benieuwd naar de vervolgverhalen. Ruben, de rode zonnebril staat je beeldig doe je die ook in de discotheek op?
Liefs, Yvonne.

SiL 17-08-2011 08:56

Ziet er gezellig uit daar. Pas op met die drijvende disco's voor je het weet hang je over de railing...

caroline 19-08-2011 12:51

Leuk vorm gegeven objecten!! Ik wist niet dat het een studiereis was.
Wij hebben een paar mooie Colani's gezien in Meunshen. ( It runs in the famelie.)

Groet Caroline.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer