Het is weer begonnen!

Dames en heren, beste lezers van ons reisweblog,

Daar zijn we weer! Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat wij zessen per trein afreisden naar de Balkan. Natuurlijk is er gewoon een vervolg gekomen, waar wij jullie op deze plek van op de hoogte gaan houden. Laat me even snel uit de doeken doen wat het plan van dit jaar is. We bevinden ons op dit moment in Riga, Letland, waar we eergisteren zijn aangekomen. We vertrokken in de vroege ochtend van 26 juli met de auto naar het vliegveld van Eindhoven. Na de benodigde koffie en sigaretten konden we onze bagage gaan inchecken. De vlucht verliep voorspoedig. Het was voor Gerlo en Tim de eerste keer dat ze vlogen, dus dat was hardstikke spannend. Gelukkig bleken de kotszakjes overbodig. Na een slordige 2,5 uur landden we in de Letse hoofdstad.

De temperatuur was al aardig opgelopen tot rond de 30 graden en het zonnetje brandde er lustig op los. Na een mooie busrit van een halfuurtje werden we afgezet in de binnenstad en we konden al snel naar het hostel. Daar werden we verwelkomd met tafelvoetbal, bier en shotjes.

Die lijn werd zonder enige schaamte doorgetrokken toen wij ons 's avonds bij de karaoketocht van het hostel voegden. Tegen alle verwachtingen in betreedden zelfs Ruben Gerlo en Tim het podium. Als later door de hele groep The Piano Man wordt meegelald kan de avond helemaal niet meer stuk.

Dag twee was een stranddag. Met een overvolle Russische trein reisden wij af naar J?rmala om ons daar tussen de russiche villa's onder te dompelen in het heerlijke zeewater. Na een paar uurtjes heerlijk bruinbakken, aardappelspiralen eten en Letse vrouwen gluren konden we met een nog vollere trein terug naar Riga. Nadat Karel Ruben en Tim overheerlijk gekookt hadden om hun dankbaarheid te uiten om het feit dat Koen Gerlo en Emiel zes perfecte busplaatsen hadden gereserveerd kon het nachtleven van Riga weer beginnen.

Om de pubcrawl maar goed te beginnen, kwamen de shotjes al de hoek om kijken. Nadat Koen een paar rondjes met de Nijmeegse buslijn had gereden, bracht de wonderschone Elina naar de meest duistere kroegen van de stad. Gerlo, Tim en Koen zijn daarna met een stel locals en een Singaporees (wat doet die hier?) naar een enorme club en een nogal gekke bar gegaan tot de opkomende zon hen deed vermoeden dat het tijd was om terug naar de vunzige eekhoorn te gaan.

Vandaag is het weer lekker warm en we hebben het ontbijt weer achter de kiezen. Zo maar eens kijken of er op de Russische markt achter het station nog wat te halen valt.

Reacties 2

Oma 31-07-2012 13:29

vind ik leuk dat je ook aan mij gedacht hebt groetjes en veel plezier

Opa Gerrit 03-08-2012 12:38

Als opa van Ruben vind ik het leuk om jullie reis te volgen en jullie veel plezier te wensen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

The naughty Squirrel, Riga

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer