De laatste dagen Vilnius

Eindelijk waren we terug uit Trakai. De lucht was inmiddels opgeklaard en we waren allemaal erg hongerig, dus liepen we snel naar een restaurant dat een hostelmedewerker ons had aangeraden. Het bleek daar net zo vreemd als het rest van het verloop van de avond.. Achter de bar stond een bebaarde grijsaard ons aan te staren met een blik alsof we van een andere planeet kwamen binnenwandelen. Met ons gebrekkige Litouws/Russisch (nog steeds geen flauw idee wat die man brabbelde) wezen we op goed geluk een paar gerechten aan. Het restaurant mocht dan wel ontzettend raar zijn, dit bleek toch een gouden keuze. Het eten was meer dan fatsoenlijk voor een bedrag waar je in Nederland nog net geen tandenborstel van kan kopen.

Toen we uitgegeten waren was het inmiddels een uur of tien, dus we besloten direct de stad in te gaan. Vilnius op een maandagavond is nou niet echt ontzettend bruisend, maar er waren genoeg barretjes te vinden waar het goed vertoeven was. Denk aan een grote binnenplaats met één groot terras waar we (vooral Gerlo) in het kader van Minimal Monday goed verwend werden met lekkere Deutsche Techno.

Daarna ging het snel bergafwaards met ons, en steeds beter met de avond. De volgende stop was een soort Engelse pub. Ook daar vermaakten we ons prima. Maar het toppunt van de avond kwam daarna (met een kleine tussenpauze bij de onvermijdelijke McDonald's), bij een gekke bar die volgens mij Trip heette. Deze werd bevolkt door een hele groep hipsters, een aantal mooie meisjes (ook hipster), wij (stiekem ook een klein beetje hipster, vooral Ruben) en een Almelose jongen die 100m bij Koen vandaan woont en Benno heet (helemaal niet hipster en vooral ook helemaal niet leuk, maar wel erg toevallig). Het was heerlijk weer dus de drankjes konden in hipsterzitzakken worden genuttigd. Niet goed voor onze lever, maar wel voor ons humeur, was de lage prijs van de biertjes. Ikzelf weet niet heel veel meer van deze avond, alleen dat Tim zijn telefoon aan het eind kwijt was.

De dag erna stonden we erg laat op, waarna we een stadswandelingetje naar de kunstenaarswijk Uzupís maakten. Erg mooi allemaal, en anders dan in Riga stikte het hier natuurlijk van de kerken (ik citeer: KAREL, ER IS MAAR 1 KERK IN $@%*#& RIGA!). Na een rare samenloop van omstandigheden kwamen we op een soort zandpad terecht dat een oud industrieterrein inliep. Midden in Vilnius stonden we ineens tussen verlaten en vervallen gebouwen, wat Tim een beetje beangstigend vond en de rest gewoon vet. Het biertje/colaatje wat genuttigd werd op een nabijgelegen terras smaakte dan ook extra lekker na deze barre tocht. 

Tot onze collectieve spijt besloot Koen dat we deze avond bij de HESBurger gingen eten. Het lijkt op de McDonald's, maar het probleem is dat het ook zo smaakt. En dan eigenlijk als McDonald'svoer wat al een paar dagen op een warmhoudplaat ligt. Maar bodem is bodem, dus konden we daarna weer vrolijk verder. Tim wilde koste wat kost zijn telefoon terug, dus probeerden we ons te herinneren waar we nou allemaal ook alweer geweest waren. Een tweede kroegentocht bij dezelfde kroegen was het gevolg, alleen deden we het nu allemaal wat rustiger aan. We sloten de avond af in de Skybar, een gedrocht van een hotelbar op de 27e verdieping van een sjiek hotel in een lelijke buitenwijk van Vilnius. Het bier was erg duur. We gingen dus allemaal lekker nuchter slapen.

Tims telefoon is nooit teruggekeerd.

Reacties 1

L.Bogers 05-08-2012 21:07

Volgens mij vermaken jullie je wel
Maar nog een paar dagen en het is voorbij dus geniet er nog maar van gr Lisette

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Hostelgate, Vilnius

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer